Over ons:Abacus Training werkt samen met de ouders of professionals om de voorafgestelde doelen te bereiken.


Afhankelijk van de hulpvraag wordt er afgesproken wat de manier van hulp bieden is. Dit kan intensieve training zijn, maar ook begeleiding in de gezinsituatie met een pgb.


Om helder te krijgen wat de hulpvraag is en wat de functie van het (ongewenste)gedrag is volgt er eerst een intake gesprek. Vanuit daar volgt een plan. Dit kan zijn observatie, speltrainingen of begeleiding in de thuissituatie. etc. Ook kan er gebruik worden gemaakt van laagdrempelige hulp voor eenvoudige vraagstukken omtrent gedrag door middel van mail contact/telefonisch contact of het analyseren van video materiaal.


Wanneer een kind voor leerproblemen bij Abacus komt, zal er vaak een fixatie disparatie screening worden gedaan. Dit omdat ik zeker wil weten dat de basis om goed te kunnen leren, zoals een goede samenwerking van de ogen, in orde is.


Geen een kind is het zelfde. Ik zal het kind eerst leren kennen en analyseren wat het probleem is en wat we eraan kunnen doen. Naast de leerproblemen op een specifiek vak,  is er vaak meer aan de hand waardoor de potentie van het kind niet eruit komt. Ik kijk of er sprake is van een fixed mindset of beelddenken. De aanpak is ook op maat, elk kind heeft weer wat anders nodig.


Waar kan maakt Abacus Training gebruik van grafieken zodat de vooruitgang van uw kind visueel gemaakt wordt. Data wordt bijgehouden en in de grafieken verwerkt na afloop van de speltrainingen.


Naast de methode ABA werken we ook met Gordon effectief communiceren met kinderen.


De methode ABA(applied behavior analysis oftewel toegepaste gedragsanalyse) wordt zoveel mogelijk overgebracht aan de ouders zodat deze zelf ook verder aan de slag kunnen met hun kind en de vooruitgang sneller en beter gaat.